Lichtplan

Zodra de indeling van het interieur vaststaat, maken we een lichtplan. Goede verlichting brengt sfeer, zet je eyecatchers op een podium en kan zelfs je gemoedstoestand en welbevinden beïnvloeden.
In het ontwerpproces kan een lichtplan pas worden gemaakt wanneer het interieurontwerp of het ontwerp van de buitengevels klaar is, terwijl het in de realisatie tijdens de bouw al vroeg op de agenda staat. Je hoeft geen verstand van verlichting te hebben om een goed lichtplan als prettig en aangenaam te ervaren.

Kavel40 - Lichtplan banner

Composities van licht

Een lichtplan van Kavel 40 reageert op het interieur of op de gevels. We maken lichtplannen opgebouwd uit basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting. Geen monotone hoeveelheid licht uit een richting, maar een uitgebalanceerd plan. We lichten de mooie items aan in je interieur, waardoor deze licht gaan geven en zorgen voor sfeer in huis. We maken composities en melodieën met verlichting in je woning, op verschillende hoogtes, variëren met diffuus licht, strijklicht, direct en indirect licht. We adviseren je over kleurtemperatuur, RA of CRI waarde, stellen armaturen voor en werken een lichtplan uit voor de aannemer en elektricien.

Kavel40 - Lichtplan 2
Kavel40 - Lichtplan 3
Kavel40 - Lichtplan 1
Kavel40 - Lichtplan 4

Omdat je voor een goed lichtplan al moet weten hoe de indeling van je woning wordt en dit al vroeg tijdens de bouw wordt aangebracht, adviseren wij een lichtplan in het ontwerpproces mee te nemen. Met een lichtplan versterken we de architectuur, verhogen we het wooncomfort en zorgen we voor de juiste sfeer en functionaliteit. Niet staccato en voorspelbaar, maar in een ritme, een compositie, een melodie.

Een lichtplan gaat in de eerste plaats niet over “lampen”, maar over het juiste licht in de juiste kleur, in de juiste sterkte, op de juiste hoogte. Natuurlijk komen er ook een paar eyecatchers in je interieur, de solisten, de lamp boven de eettafel of in de vide is vaak de “koningin van de ruimte”. Maar zonder goed achtergrondkoor komt deze lamp niet tot zijn recht.

Neem nu vrijblijvend contact met ons op!