Vrijstaande Villa in Heesch | Interieur

Locatie

Heesch

Architectuur

Kantoor Princen & SROM architecten

Interieur

Kavel 40: Beatrijs La Garde interieurprojecten, Element ontwerp

Fotografie

Rene van der Hulst

De entree en het trappenhuis

De entree is de brug tussen architectuur en interieur. De eerste indruk van de binnenkant van een woning. Of die entree nu door de voordeur is, of achterom. Hier laat je een eerste indruk achter en komen veel functies samen, in een goed ontwerp zijn deze functies meegenomen.

In het trappenhuis is de meerwaarde van een goede samenwerking tussen architect en interieurontwerper van essentieel belang. De positie van de trap is bepalend voor de layout van beide verdiepingen. Stijl, kleur, materiaal en vorm moeten goed aansluit bij de sfeer van zowel de boven- als de benedenverdieping. De trap vormt letterlijk de verbindende factor tussen de begane grond en de verdieping. En figuurlijk tussen architectuur en interieur. Een goed ontworpen trap tilt je woning naar een hoger level.

De keuken

Een kijkje in de keuken… In veel huizen speelt het sociale leven zich hier af. Als ontwerpers zorgen we ervoor dat de keuken in stijl past bij de rest van de woning. We kijken naar het keukenvolume in de totale ruimte. Door de nauwe samenwerking tussen architecten en interieurontwerpers bij @kavel.40 kunnen interieur en architectuur nog beter op elkaar worden afgestemd.

De eettafel

De eettafel, in de eetkamer of leefkeuken.
Aan de eettafel vindt in veel huishoudens het leven overdag plaats. Ontbijt, lunch, koffie of thee met bezoek, werk of huiswerk. Daarom kiezen we voor deze hoofdrolspeler in huis ook een prominente plaats.

Bekijk de architectuur

De woonkamer

Een haard en een TV gaan in een interieur de concurrentie met elkaar aan. In deze woning wordt de woonkamer van de keuken gescheiden door een vrijstaand element waar we een ontwerp hebben gemaakt waarin de haard en TV zijn verwerkt. Materialen, volumes, wanddikte, kleuren maken hier de sfeer.

Een bank moet passen in de beoogde stijl, je moet er verliefd op worden en hij moet passen of passend gemaakt worden. Zithoogte, zitdiepte, hardheid van rug en zitkussens, formaat rugkussen, stof, afwerking, naden, sierkussens is van belang.
In deze woning hebben we gekozen voor een fauteuil dat afwijkt van kleur en materiaal.
Om in de zithoek een eenheid te creëren, maken we gebruik van een groot comfortabel karpet. Dit verbindt de meubels in de zithoek. De lange salontafel is een groot gebaar in deze ruimte.

Grote planten zijn een prachtige aanvulling in ieder interieur en maken ook deel uit van het interieurontwerp. Wel echte levende planten graag… Ze zorgen voor aankleding, kleur, een betere akoestiek, een betere atmosfeer, een betere luchtkwaliteit en een beter humeur.

De bar

Soms mogen we voor een opdrachtgever ook ruimtes als een bar, een zwembad, bioscoop, fitnessruimte of sauna ontwerpen.
Deze woning heeft een eigen bar of feestruimte. De bar moet bij de woning passen, maar mag ook wel weer wat afwijken van de rest. We hebben hier de bar en achterwand haaks op de buitengevel geplaatst. De achterwand is om de doorgang naar het toilet, achterom en het kantoor geplaatst. Hierdoor konden we alles wat ruimer opzetten en hielden we royale doorgangen.

De slaapkamer

In de slaapkamer is een goede indeling de basis. Daarna gaat het om een fijne combinatie van kleuren en materialen. Met de juiste “bedden make-up” maak je een slaapkamer helemaal af. Een mooie sprei en wat kussen in verschillende maten, kleuren en structuren maken een groot verschil.

Komt er een inloopkast, een kastenwand of een kastenkamer? Waar heb je de ruimte voor en waar heb je behoefte aan? We gaan hier met je over in gesprek.

De badkamer

Vaak grenst een badkamer aan de slaapkamer(s). De sfeer wordt versterkt wanneer het ontwerp van beide ruimtes goed op elkaar is afgestemd.

Ook in de badkamer is de indeling weer erg belangrijk, maar daarna komt het aan op kleuren en materialen. Die bepalen de sfeer in deze ruimte. Deze badkamer is voorzien van grote bruin marmer look keramische tegels, gecombineerd met Marrakech stucwerk, spannende verlichting en mooie accessoires.

Voor een badkamer ontwerp quoten we Ray en Charles Eames “Design is not in the details, the details are the design”.

meer projecten

Neem nu vrijblijvend contact met ons op!