Moderne landelijke woning | Interieur
Kavel40 - Modern Landelijke woning - Hoofd afbeelding

Locatie

Heesch

Architectuur

Kantoor Princen

Interieur

Kavel 40: Beatrijs La Garde interieurprojecten, Element ontwerp

Fotografie

Rene van der Hulst

Ook bij deze woning in Brabant komt bezoek achterom binnen. Daar is in het architectonisch ontwerp en het interieurontwerp al in een vroeg stadium rekening mee gehouden. Een woning die past bij de bewoners komt tot stand door voortdurend afstemmen met de gebruikers. Hoe je wilt leven en bewegen in huis bepaalt het aanzicht, de plattegrond en het interieur van de woning. Doordat we bij Kavel 40 vanuit verschillende invalshoeken doorvragen en naar een woning kijken, komen we tot een completer en beter passend ontwerp.

De trap

De architect bedenkt waar de trap zou moeten komen, vanuit functionaliteit, layout en uitstraling. De trap is centraal in de woning geplaatst, waardoor deze de loungehoek van de eetkamer scheidt. Vanaf de vide bovenaan de trap, kijk je naar beneden in de keuken.

Door het plaatsen van een glazen wand naast de trap, blijft de ruimte licht, ruim en open.
De interieurontwerpers bekijken met de opdrachtgevers het model, de mogelijke treden en houtsoorten. En tijdens het maken van het lichtplan zorgen ze ervoor dat deze mooie trap goed wordt aangelicht. Niet door kleine voetlichtjes boven de treden, of wandlampen, die zouden de aandacht veel te veel van de trap weghalen. Door indirect licht in de leuning geeft de trap ’s avonds een klein beetje licht.

De keuken

Voor de bewoners van deze stoere landelijke woning ontwierpen we een donkergroen gespoten keuken met kaderdeurtjes. De deurtjes zijn voorzien van koperen greepjes als contrasterend klassiek accent. Op de vloer ligt een castlestone tegelvloer in wildverband.

Kleur

In deze woning is gewerkt met stoere natuurlijke kleuren en echte materialen. De wanden zijn voorzien van zachte groentinten, passend bij de vloeren, keuken, meubels, raamdecoratie en karpetten.

Bekijk de architectuur

De loungehoek

In de woonkamer is een klein thuiskantoor ontworpen dat door een lage wand aan het zicht wordt onttrokken. Voor de wand van de kantoorruimte is een royale loungehoek geplaatst. De TV is geïntegreerd in een donker houten kastenwand die is gestuukt in de zijwand van de trap.

Geen losse kasten en de TV niet prominent in beeld. Wel royaal en comfortabel loungen.

De slaapkamer

In de slaapkamer is een royale inloopkast ontworpen. Geen losse kasten in de kamer. Ook hier is de TV geïntegreerd in een architectonische kastenwand die de slaapkamer afscheidt van de badkamer. Er is hier gekozen voor een gietvloer, die wordt aangekleed met grote karpetten onder de bedden.

De Badkamer

In de badkamer ligt weer een stoere tegelvloer, waarop een strak wit vrijstaand bad is geplaatst. De waskommen zijn gemonteerd op een dikke, robuuste houten blad. Dit zorgt voor sfeer, warmte en karakter in deze ruimte.

meer projecten

Neem nu vrijblijvend contact met ons op!