Moderne vrijstaande villa Boxmeer | Interieur
Kavel40 - Vrijstaande Villa in Heesch - Interieur hoofdafbeelding

Locatie

Boxmeer

Architectuur

Kantoor Princen & Srom architecten

Interieur

Kavel.40, Element ontwerp & Beatrijs la Garde interieurprojecten

Fotografie

René van der Hulst

De entree

De entree van de woning in Boxmeer wordt gedomineerd door een bijzondere z-trap. Een trap kan een prachtig architectonisch element, een sieraad zijn in een woning. In deze woning is door de interieurontwerpers, de bouwkundigen en de architecten van Kavel 40 samen met de opdrachtgever gewerkt aan het ontwerp.

Wanneer de trap in het middelpunt van de belangstelling staat, is het belangrijk dat de omgeving, als achtergrondkoor, de solist ondersteunt. We hebben voor de hele begane grond gekozen voor een prachtige rustige keramische tegel. De binnendeuren in de entree rondom de trap zijn wit, zodat ze niet te veel in het oog springen en opgaan in hun omgeving. De deuren naar de keuken en de woonkamer zijn juist van zwart staal. Deze vallen meer op en wijzen de bezoeker de weg. De lichte wandbekleding van Artewalls is geïnspireerd op een handgeweven open patchwork van raffia. Dit geeft de hal meer warmte verfijning en loopt door in de keuken.

De keuken

De bewoners van dit huis koken graag en dat zie je terug in het ontwerp. Een royale keuken waar gekookt wordt met zicht op de tuin en de eettafel en waar ruimte is voor gasten aan tafel.

We hebben hier gekozen voor een keuken van eikenhout met ingefreesde grepen in combinatie met zwarte fenix, zwart stalen deuren en ook voor de vitrinekast uit de vorige woning is een plaats gereserveerd in dit interieur. De hoge eikenhouten keukenkasten zijn ingebouwd in de wand.

Een keukenontwerp van @Kavel.40 is een combinatie van “hardware” en “software”. Van kennis van afstanden, maten, doorgangen en techniek. Van sfeer en stijl, materialen en texturen, gevoel en emotie.

We hebben hier gekozen voor een coffee corner en wijnklimaatkast, omdat het kookeiland dan vrij kon blijven en we ook het volume van de achterwand van de keuken in tact konden laten. Dit zorgt voor meer rust in het keukenontwerp.

In de keuken in Boxmeer hebben we in het ontwerp rekening gehouden met de vitrinekast uit de vorige woning. Hierin is ruimte voor mooie spullen en souvenirs, waardoor niet de hele keuken vol komt te staan, maar de keuken wel persoonlijker wordt. Doordat het eiland lekker leeg is, is hier ook ruimte voor een mooie bos verse bloemen, wat kaarsen of een mooie schaal.

 

De woonkamer

In deze woning in Boxmeer hebben we ervoor gekozen een TV-hoek en een haardhoek te maken. Aan de ene kant van de woonkamer is in de TV-hoek een “architectonische kast” ontworpen.

Aan de andere kant van de kamer, met uitzicht op de tuin, is een tweede kleinere zithoek gemaakt bij de haard.

De beide zithoeken zijn gespiegeld in de ruimte, de beide banken staan met de ruggen tegen elkaar, waardoor je toch dicht bij elkaar zit. Of je nu een boekje leest voor de haard, of een filmpje kijkt op TV.

De bank

De bank is een belangrijk onderdeel van je interieur. Kleur, vorm, formaat, detaillering en afwerking zijn ontzettend belangrijk voor de sfeer van je woonkamer.

Maar minstens net zo belangrijk is het zitcomfort. Wij begeleiden onze opdrachtgevers, indien gewenst, bij de aankoop van hun bank. Wanneer je dit eenmaal hebt ervaren begrijp je waarom je een bank beter niet online kunt kopen. Deze banken zijn in hoogte, diepte, hardheid, stoffering en formaat kussens afgestemd op de wensen van de opdrachtgevers.

Verlichting

Een goed lichtplan gaat in eerste instantie over licht en nog niet over de armaturen of lampen. Waar wil je welk licht en op welke hoogte. Waar kan je iets moois aanlichten. Een mooie kast, wandbekleding of kunst.
Een lichtplan zoals we dat bij Kavel 40 maken, reageert op de ruimte en wat er in de ruimte gebeurt. We kijken naar een spannende verdeling in de ruimte. Soms staccato, soms in een melodie, een compositie in de ruimte.

Het maken van een goed lichtplan kost tijd. Je moet eerst weten hoe de ruimte wordt ingericht, zodat je daarop kunt reageren.
Het maken van een lichtplan komt dan ook achteraan in het ontwerpproces, maar vooraan in het proces bij de realisatie. Dus wil je hulp inschakelen bij het maken van een lichtplan? Wacht dan niet te lang.

Bekijk de architectuur

De badkamer

In de badkamer maken de materialen de sfeer. Slim om vooraf smaak en stijl te bepalen d.m.v. een moodboard om mee te nemen wanneer je je badkamer gaat uitzoeken. Een goede combinatie van materialen en kleuren is hier essentieel.

De badkamer wordt bij ons vaak in combinatie met de slaapkamer en eventueel een kastenkamer ontworpen. Wij vertalen uw wensen naar volumes in de ruimte en puzzelen tot we de ideale indeling hebben gevonden. Veel functies op weinig m2, dat vraagt om extra aandacht.

meer projecten

Neem nu vrijblijvend contact met ons op!